Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Hét bajnoki mérkőzés után újra nyert a Diósd. Interjú Nahóczky Attila vezetőedzővel

 

 

nahoczky-attila-diosd.jpg

 

- Utoljára még október végén a Sárvár ellen tudtak nyerni. Milyen problémákkal kellett megküzdeniük?

- A problémák visszanyúlnak a tavalyi bajnokság végére, amikor is a Diósdi csapatból összesen 3 játékos maradt a nyári kezdésre és ők sem a kezdő együttesből. Így egy teljesen új csapatot kellett építeni, s ez nem volt problémamentes, mivel 5 hetünk volt a bajnoki rajtig. Sajnos az érkező játékosok különböző edzettségi állapotban voltak, ezért arra is figyelnünk kellett a felkészülésnél, hogy ne terheljük túl őket. A bajnokság első szakaszában voltak szép győzelmeink, de sajnos olyan vereségeink is, amelyek elkerülhetőek lehettek volna, ha jobban koncentrálunk bizonyos helyzeteknél. Az is nagyon meghatározta a szereplésünket, hogy amíg elől gólképtelenek voltunk, addig hátul nagyon is gólképesek.

- Az egész mezőnyben Önök kapták a legtöbb gólt (53-at). Elsősorban mi ennek az oka, és hogyan próbáltak ezen változtatni?

- Ez főként az egyéni hibákra vezethető vissza, amik döntőnek bizonyultak. Hiába kezdtük jól a mérkőzéseket, kihagytuk a helyzeteinket, hátul pedig rögtön kihasználták az elkövetett hibáinkat. Ezen változtatnunk kellett, ezért kapust, védőket, középpályásokat és támadókat is igazoltunk télen. 10 játékostól megváltunk és 9 pedig érkezett.

- Hogy sikerült a téli felkészülés?

- Jól sikerült, 9 mérkőzésen tesztelhettük az új játékosokat, a játék és az eredményesség is sokat javult az őszhöz képest, bár az edzőmérkőzés mindig más, nem lehet összehasonlítani a bajnokival.

- A tavaszi szezon első mérkőzésén 4-0-s vereséget szenvedtek Veszprémben. Ekkor úgy tűnt, hogy ott folytatják ahol ősszel abbahagyták. Mi történt a csapattal ezen a meccsen?

- A Veszprém ellen sajnos a játékosok nem tudták elviselni azt a terhet, amelyet ez a mérkőzés jelentett, semmit nem tudtak megvalósítani abból, amit gyakoroltunk és az edzőmérkőzéseken jól működött. Ráadásul a hazai csapat nagyon motivált volt és tulajdonképpen helyzet nélkül rúgott 3 gólt nekünk az első félidőben. Ezután már nem volt esélyünk, és ha a kapusunk nem véd szenzációsan a 2. félidőben, akkor még több gólt kaphattunk volna.

- Miként készültek a Hévíz ellen? Milyen taktikával küldte pályára labdarúgóit?

- Úgy próbáltuk felkészíteni a csapatot, hogy levegyük a terhet a vállukról és ne legyenek görcsösek, bár a győzelmi kényszer azért ott lebegett a szemük előtt. Játékrendszert váltottunk erre a mérkőzésre, felkészülve az ellenfél rendszerére, ami védekezésben elég jól működött.

 

 

Videó: Viktor Poczos the goalkeeper

 

 

- Ezúttal nem kaptak gólt. Milyen más összetevői voltak sikerüknek?

- Kidolgozott gólhelyzete sem volt a Hévíznek. Nem alakult ki szép játék, inkább a küzdelem dominált. És újra úgy küzdöttek a sikerért a játékosok, ahogy mindig is elvárható lenne tőlük.

- Egy öngóllal nyertek, melyet egy jól hangzó nevű labdarúgó Czibor Zoltán ért el. Hogyan történt?

- Egy kapu elé lőtt szabadrúgásunk megpattant a lábán, így került a hálóba a labda.

- Miként látja a Nyugati csoport erőviszonyait? Mely csapatok lehetnek majd bajban a bajnokság végén?

- A Nyugati csoportban is (akárcsak a másik két csoportban), bármi megtörténhet, nincsenek előre lefutott meccsek, könnyen borulhat a papírforma, mivel nagyon jól felkészített csapatok alkotják a csoportot. Azt, hogy ki lehet bajban a végelszámolásnál, még nem lehet tudni, de szerintem a Tatabányán (amelyet kizárás fenyeget) és talán a Komáromon kívül mindenki reménykedhet, hogy NB3-as marad jövőre is. 

Szécsi József

 

 

 

Beharangozó

/Kattints!/

Eredmények

/Kattints!/

 

 

 
 

Facebook

Hirdetések

 

szem2.jpg


MLSZ

mlsz.jpg


NB3 TV

nb3-tvweb.jpgArchívum

Naptár
<< Október >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31